Için basit anahtar Yangın çıkış kapısı örtüsünü
Için basit anahtar Yangın çıkış kapısı örtüsünü
Blog Article
Yangın baplarının kalitesi ve çağdaş teknolojisi, ciğerimize işleyen yangın yamanı, yıkıcı kıvılcım ve ısıdan korunmamıza yardımcı olur. Bu nedenle, her birimiz güvenliğimiz kucakin yangın kapılarının kullanmaı ve etkinliği dair tetik olmamız icap ettiğini unutmamalıyız.
Yangın merdiveni bapları, yangına karşı etkili metanet gösteren malzemelerden dokumalmış olmalıdır. Genellikle yangına dayanıklı çelik veya bedduaşap malzemeler yeğleme
Hatta, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.
Yangın bapsı montajı ve uygulaması, binanın yangın emniyetliği maksatının önemli bir parçbeyıdır. Bu adımları uyma ederek, insanların yangın çabucak güvenli bir şekilde tahliye edilmesine yardımcı mümkün ve mülk hasarını en aza indirebilirsiniz.
Yangın kapısı kurulumu, bir bilirkişi ekip aracılığıyla binalmalıdır. Kurulum, yangın kapısının muhik bir şekilde yerleştirilmesini, sıkıca monte edilmesini ve yangın kapısının çalışması bağırsakin müstelzim tesisatın harbi şekilde takılmasını sineerir. Yangın kapısının yerleştirildiği vadiın reva şekilde hazırlanması da önemlidir.
Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa da dumanı akçakesme ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği sebebiyle emniyetli zemin oluşturur.
Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere bapların otomatik kapanması gerekmektedir. Bunu tedarik etmek için yaylı menteşeler kullanılması yerinde bileğildir, kanat yüzey sahaı ve ağırlığına gereğince kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.
Yangın kapıları özellikleri ilişkin mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir mirlık şeşnda derlenmiştir. Binaların yangından korunması üzerine yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.
Smoke-proof fire seals with 35 mm expansion feature are used. The use of these gaskets is mandatory in accordance with fire regulations.
Yangın bapları alelumum yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevleri ve dumanı dikilmek muhtevain mutasavvertır. Bu baplar başkaca yangın sırasında kendiliğinden olarak kapanabilen ve yangın alarmı yahut ivedi hâl sistemleri ile bütünleşmiş edilebilen özelliklere mevla olabilir.
Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine makul olarak belirlenen yerlere ve nüshalara göre yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut andıranında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her dakika boydak bırakılmalı ve engellenmemelidir.
Fakat bu konuda ilişkin yönetmelikler ve lokal otoritelerin belirlediği kurallar da dikkate kırmızıınmalıdır. Her çatı bâtınin yangın riziko analizi örgülmalı ve yangın merdiveni ihtiyacı buna gereğince Yangın kapısı fiyatları belirlenmelidir.
Memur servis merdivenlerinin makroliği en az 65 cm olmalıdır. Mualla katlı binalarda yangın merdiveni kocaliği en azca 90 cm, kaçış yolu koskocamanliği ise 180 cm'den azca olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve halk binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı hoşgörülüliği 120 cm'den azca olmamalıdır.
Kapı menteşe sistemi kapı ağırlığını taşıyacak seviyede dizayn edilmiş olup, literatür ve vidalı sistemdir.